Mökkikauppojen metkut ja ketkut, osa 2: Auringosta sähköä

Jaa

Haaveiletko mökin ostosta? Lue ensin muiden lukijoiden kokemuksia. Lisää mökinostajien kertomuksia Meidän Mökki -lehden vuoden 2009 maaliskuun numerossa.

”Ensimmäisen kaupan mentyä sivu suun, aloimme puntaroida toista sähkötöntä mökkiä. Kun selvisi, että kaikki kytkimet, rasiat ja johdot valoineen on mökkiin vedetty, ainoastaan valtakunnan verkkoon ei ole liitytty, päätimme lähteä katsastamaan paikan.

Huomasimme saman tien, että mökki vaikuttaa parhaalta tähän mennessä. Sitä emme halunneet näyttää välittäjälle, vielä. Otimme lisää kuvia ja lähdimme kotikoneelle niitä katselemaan ja tuumimaan asiaa.

Hintaa saattoi alentaa upottava ranta. Pohdimme asiaa muutaman päivän ja päätimme tehdä tarjouksen. Myyjä ei suostunut siihen, mutta laittoi vastatarjouksen, joka sopi meille.

Aikaa vierähti viikon verran, kun sovimme myyjän kanssa kaikesta tarpeellisesta. Melko nuuka myyjä halusi viedä puutkin liiteristä mukanaan. Koska hän lupasi hakea ne vasta hieman myöhemmin, polttelimme niitä siekailematta mökillä ollessamme.

Välittäjä viis veisasi

Välittäjä oli kyllä omituisen ammattitaidoton. Hän yritti kauppakirjaa tehdessämme sälyttää kuluvan vuoden kiinteistöveronkin meille maksettavaksi. Sanoi, että myyjä haluaa asian menevän näin. Sovimme myyjän kanssa, että pistetään potti puoliksi, niin molemmilla on hyvä mieli. Pikkusumma, mutta joillekin satanen on tärkeä isoissakin kaupoissa.

Sähköt teimme saman tien "valmiiksi", kun pääsimme taloksi. Pari isoa aurinkopaneelia katolle, pari mega-akkua ja iso invertteri, ja näin saimme omavaraiset sähköt. Eipä tarvitse pelätä sähkökatkoja tai hinnankorotuksia. Seuraavana talvena laitoimme jäälle suodatinkankaan ja kuutioittain hiekkaa. Saimme upean, kovapohjaisen hiekkarannan, jossa on kesällä hieno polskutella. Siinä on jo opittu uimaankin!

Lue lisää mökinostajien kertomuksia Meidän Mökki -lehden numerosta 2/2009.

LISÄÄ AIHEESTA:
Mökkikauppojen metkut ja ketkut, osa 1: Vaaleanpunaisin lasein
Mökkikauppojen metkut ja ketkut, osa 3: Salaiset kansiot

Jaa